Stichting Pergamijn zoekt een

Assistent Cliëntbegeleider te Geleen

Dienstverband

28,8

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zijn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerker van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Functieomschrijving

Onze locatie Laan van Westfalen bestaat uit drie ruime twee onder een kap woningen, die per twee d.m.v. een tussendeur verbonden zijn. Er wonen in totaal 24 cliënten variërend in leeftijd van 23 tot 68 jaar. Elke cliënt beschikt over een ruime zit/slaapkamer. Binnen deze voorziening wonen mensen met een voornamelijk matig verstandelijke beperking, waarvan een aantal met een autisme spectrum stoornis. Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek. Uitgaande van de vraag van de cliënt wordt ondersteuning geboden. Deze ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid, het bieden van autonomie (regie over het eigen leven), ondersteuning bij het maken van keuzes en het bieden van nabijheid. Kijkend naar mogelijkheden en zoekend naar oplossingen. Daarbij gaat het niet altijd over het eindresultaat maar vooral over de weg er naartoe. De locatie is een 24 uurs voorziening waarbij slaapdiensten een onderdeel van het dienstenpatroon zijn. Binnen deze locatie wonen op een woning in ieder geval twee cliënten met Prader Willi Syndroom. Naast goed om kunnen gaan met de daarbij behorende gedragsproblematiek is het ook van belang om affiniteit te hebben met deze doelgroep. Dit houdt in dat je interesse hebt in voeding en beweging.

Wij vragen

Een betrokken en enthousiaste assistent cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider, cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen je verschillende werkzaamheden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’.
Je durft aanvaardbare risico’s te nemen bij de begeleiding van de cliënten om zo de cliënten het beste uit zichzelf te kunnen laten halen. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3?
Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
Of ben je bereidt het vak te leren?

Dienstverband

In eerste instantie zal er een tijdelijk dienstverband worden aan geboden met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd bij voldoende functioneren.

Werktijden

Onregelmatig

Salaris

Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30 afhankelijk van je opleiding en ervaring

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over stichting Pergamijn? Of meer over de functie? Ik ben bereikbaar via 06-42616171 of via a.herben@pergamijn.org.