Koraal zoekt een

Ervaren Teamleider

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Binnen de regio Noord- en Midden-Limburg is St. Anna in Heel , naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicaptenzorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.

Functieomschrijving

Als teamleider werk je intensief samen met gedragswetenschappers, meerdere senior begeleiders en een arts. Je zorgt ervoor dat ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid bijdraagt aan het tot stand komen en uitvoeren van een gezamenlijk teamontwikkelplan.
Als teamleider lever je daarnaast een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio-organisatie.
Als teamleider stimuleer je eigenaarschap bij medewerkers op basis van de principes van Samen Beslissen en methodisch werken.
Onze kernwaarden zijn: resultaatgerichtheid, samenwerken, ondernemerschap en flexibiliteit in gedrag.
Voor wie?
We zijn op zoek naar een teamleider voor de doelgroep Licht Verstandelijk Beperkt met gedragsproblemen (LVB+). Binnen deze groeiende doelgroep wonen op dit moment 30 cliënten en werken meer dan 50 medewerkers. De doelgroep bestaat momenteel uit 6 woningen met elk hun eigen identiteit en er is veel afstemming met de teams dagbesteding in het kader van participatie voor de cliënten. De LVB+-cliënten vragen om een zo normaal mogelijk leven met de beperkingen die zij hebben. Ze zijn gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing. Door de bijkomende gedragsproblemen is er een grote behoefte aan structuur en intensieve begeleiding. Veelal hebben zij een IQ tussen de 50 en 85 en een duidelijk beperkt sociaal aanpassingsvermogen.
De teamleider werkt nauw samen met de gedragswetenschappers in het meervoudig integraal management.
Als teamleider word je ondersteund door 3 senior begeleiders die met name een coachende taak hebben naar individuele medewerkers en eveneens een belangrijke rol vervullen binnen de ontwikkeling van de teams.

Wij vragen

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaten:
• Je schept de voorwaarden voor de inhoud en kwaliteit van zorg en behandeling binnen de organisatie-eenheid en zorgt ervoor dat de dienstverlening vanuit de driehoek cliënt – verwant – professional wordt georganiseerd;
• Je draagt zorg voor een effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen;
• Je geeft leiding aan de medewerkers zodat zij hun resultaten kunnen behalen en ondersteunt hen ontwikkelingsgericht;
• Je schept de voorwaarden voor een effectieve samenwerking tussen medewerkers/teams en aan de organisatie eenheid verbonden gedragsdeskundigen en ondersteunende teams;
• Je realiseert een verantwoord beheer en gebruik van budget en middelen;
• Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het beleid van de organisatie eenheid en aan de implementatie van de veranderprocessen en de strategie van de Koraalgroep regio Noord- en Midden-Limburg.

Als teamleider beschik je over de volgende competenties:
• Je beschikt over een afgeronde relevante managementopleiding op HBO-niveau;
• Je hebt ruime praktijk- en managementervaring, bij voorkeur ook met verandermanagement;
• Je bent goed op de hoogte van de (gehandicapten)zorg en de ontwikkelingen die plaatsvinden ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking;
• Je kunt deze ontwikkelingen in hun onderlinge samenhang vertalen naar oplossingen;
• Je bent resultaatgericht, analytisch en innovatief;
• Je bent een teamplayer die handelt vanuit de gedachte dat een gezamenlijk resultaat het beste resultaat is;
• Je weet bedrijfsvoering en kwaliteit van zorg in balans te houden;
• Je staat in verbinding met het externe netwerk en ketenpartners;
• In jouw stijl van leidinggeven staat het ontwikkelingsgericht coachen en medewerkers in hun kracht zetten centraal.
• Je handelt vanuit persoonlijk leiderschap en stimuleert deze cultuur binnen je team, je collega’s en de organisatie.

Dienstverband

We starten met een jaarcontract en als we samen tevreden zijn over de samenwerking bestaat de mogelijkheid tot een vast contract

Werktijden

De werktijden zijn hoofdzakelijk kantooruren.

Salaris

• Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is.
• De functie van teamleider is ingeschaald in FWG 55, je verdient maximaal € 3.928 bruto bij een fulltime (36 uur) dienstverband.
bestaat de mogelijkheid tot een vast contract
• Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, en eindejaarsuitkering.

Aanvullende informatie

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Dick de Koning, regiodirecteur. Hij is bereikbaar via 0475-579924 (secretariaat). Of via de personeelsadministratie, telefoonnummer 0475-579807.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een selectiegesprek met een sollicitatiecommissie en een benoemingsadviescommissie met een delegatie van cliënten en medewerkers. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.