Geestelijke gezondheidszorg

Binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) zet jij jezelf iedere dag weer in om cliënten te behandelen en begeleiden. Jouw begeleiding ondersteunt cliënten om hun weg terug in de samenleving te vinden. Een intense, maar ontzettend betekenisvolle taak.

In de GGZ werk je met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen die psychische problemen hebben. Deze psychische problemen kunnen in allerlei vormen voorkomen; denk bijvoorbeeld aan depressiviteit en eetstoornissen, maar ook aan verslaving en schizofrenie. Jij zet jezelf iedere dag weer opnieuw in om cliënten te behandelen en begeleiden om hun klachten op deze manier te verminderen, laten verdwijnen of zelfs helemaal te voorkomen. Jouw begeleiding ondersteunt de cliënten om hun weg terug in de samenleving te vinden. 

"Jaarlijks komt ongeveer een op de vier mensen in contact met een geestelijke gezondheidsorganisatie."

Ieder mens is anders, en dit betekent natuurlijk ook dat niet één behandelings- of begeleidingstraject hetzelfde is. De manier van behandelen hangt iedere keer weer af van de oorzaak en de zwaarte van de stoornis. Dit maakt deze de beroepen binnen de GGZ niet alleen uitdagend, maar ook enorm gevarieerd: iedere dag is anders!