Zuyderland zoekt een

Gezondheidszorgpsycholoog in opleiding, locatie Heerlen

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Jij bent een psycholoog die een sterke affiniteit heeft met somatische aandoeningen en GZ-psycholoog wil worden!

Wij bieden een opleidingsplaats aan tot Gezondheidszorgpsycholoog Volwassenen en Ouderen binnen de afdeling Medische psychologie op de locatie Heerlen. Deze opleiding start in januari 2020 bij RINO Zuid.

Over Zuyderland GGz
Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

• Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
• Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
• Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
• Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
• Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
• Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Functieomschrijving

Voorafgaand aan de start van de opleiding werk je gedurende vier maanden (01-09-2019 tot en met 31-12-2019) als basispsycholoog binnen de afdeling Medische psychologie. Je gaat vanaf januari 2020 op dezelfde afdeling de postacademische opleiding tot GZ-psycholoog volgen, een tweejarige opleiding als vervolg op de opleiding tot psycholoog. Je bent na voltooiing van de GZ-opleiding in staat zelfstandig werkzaam te zijn in alle sectoren van de gezondheidszorg. De GZ-psycholoog treedt op als behandelaar van psychische stoornissen en problemen bij mensen met lichamelijke ziekten en problemen in de persoonlijke levenssfeer. De werkzaamheden van de GZ-psycholoog hebben vooral betrekking op psychodiagnostiek, indicatiestelling, psychologische interventies (onder meer met behulp van psychotherapeutische technieken) en overige professionele taken zoals voorlichting, consultatie en preventie.

Voor verdere informatie over de opleiding zie www.rinozuid.nl

Wij vragen

• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde.
• In bezit van een geldige LOGO-verklaring.
• Ervaring binnen de Medische psychologie is een pre.
• Ervaring op het gebied van psychodiagnostisch onderzoek met inbegrip van neuropsychologisch onderzoek is een vereiste.
• Enige kennis van en ervaring met mensen met somatische aandoeningen is eveneens een vereiste.
• Je bent in staat een contextuele benadering te hanteren.
• Wezenlijk zijn ook een positieve motivatie en houding zowel t.a.v. het vakgebied als de opleiding.

Dienstverband

Per 01-09-2019 een tijdelijk contract voor de duur van vier maanden als basispsycholoog met aansluitend per 01-01-2020 een opleidingsovereenkomst voor de duur van de opleiding tot GZ-psycholoog (2 jaar). Hierin zijn onder meer afspraken t.a.v. de opleiding vastgelegd.

Werktijden

• De arbeidsduur is 32 uur per week.
• Het werkpatroon is nader overeen te komen.

Salaris

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGz.
• De salariëring is overeenkomstig functiegroep FWG 60.

Aanvullende informatie

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 24 juni 2019.
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt. Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij de heer S. Salet, klinisch psycholoog / P-opleider, via telefoonnummer 088-4599393.

Meer informatie over deze vacature en over Zuyderland: www.zuyderland.nl

Uw belangstelling voor deze functie kunt u kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier.