Zuyderland zoekt een

Leerling Verzorgende IG 3 jaar Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

Opleidingsniveau

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Wil jij deel uit maken van onze zorggeneratie van de toekomst? Zuyderland Zorgcentra biedt jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren en je diploma Verzorgende IG te behalen. De opleiding start in september 2019. Naast een waardevol diploma, heb je na het afronden van de opleiding ook een vaste aanstelling op zak!

OVER ZUYDERLAND ZORGCENTRA

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Functieomschrijving

Als leerling Verzorgende IG ben je werkzaam op meerdere afdelingen en locaties waar je zowel somatische zorg, palliatieve zorg als psychogeriatrische zorg verleent. Je maakt deel uit van een zorgteam en ziet het als een uitdaging om samen met het team continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze bewoners. Je ondersteunt de bewoners op basis van het zorgleefplan en werkt samen met verschillende andere disciplines, zoals onder andere verpleegkundigen, verpleeghuisartsen en psychologen. Uiteindelijk heb je geleerd de zorg te coördineren, evalueren en ben je in staat om zelfstandig op een afdeling aan de slag te gaan.

Wij vragen

Je bent in het bezit van één van de volgende opleidingen:
• VMBO-TL, VMBO-GL, VMBO-KL
• MAVO
• Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO / VWO
• Vergelijkbaar diploma.
Ben je 21 jaar of ouder, maar voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseisen? Dan wordt eventuele deelname afgestemd op je cognitief vermogen en je persoonlijkheid, welke uit het assessment naar voren komen.

Heb je een oud diploma in de zorg (Verzorgende, MDGO-VZ), maar geen recente werkervaring, dan nodigen wij je ook uit om te solliciteren. Een aangepast opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden.

Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang:
• Het vermogen hebben om te kunnen reflecteren.
• Goed kunnen samenwerken en overleggen.
• Flexibel en stressbestendig zijn.
• Geduld kunnen combineren met zeker en direct handelen.
• Consequent kunnen zijn.
• Inlevingsvermogen hebben.
• Mondeling en schriftelijk goed informatie kunnen overbrengen.

Dienstverband

• Een dynamische en afwisselende werkomgeving, waarin vraagsturing, gelijkwaardigheid en collegialiteit belangrijke waarden zijn en waarin de bewoner centraal staat. Plezier hebben in je werk en het nemen van eigen verantwoordelijkheden zijn daarbij belangrijke factoren.
• Tijdens de opleiding kom je op diverse afdelingen en locaties te werken en vervul je ook onregelmatige diensten, zoals het weekend en feestdagen.
• Het schoolgeld komt geheel voor rekening van Zuyderland Zorgcentra. De boeken krijg je in bruikleen en mag je bij een succesvolle afronding van de opleiding behouden.
• Baangarantie voor de functie waarvoor je wordt opgeleid mits de opleiding met positief resultaat wordt afgerond.

Werktijden

• Wij bieden je na de beroepsvoorbereidende periode een leerarbeidsovereenkomst voor 22.5, 27, 31.5 of 36 uur per week. In overleg met ons kun je zelf je voorkeur aangeven.

Salaris

• Het salaris is conform CAO-Ziekenhuizen, inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
• Deelname aan meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Aanvullende informatie

INFORMATIE OPLEIDINGSTRAJECT Duur opleiding  De duur van de opleiding is 3 jaar.
In het eerste leerjaar wordt of bij een klas op Locatie Gilde opleidingen Sittard/Geleen Verzorgende IG/Medewerker maatschappelijke zorg aangesloten, of wordt op locatie Gilde Roermond aangesloten bij een klas Verzorgende IG. Dit zal later in overleg bepaald worden.
Indien je in leerjaar 2 beslist om sect Verzorgende IG te gaan doen is het mogelijk over te stappen naar leslocatie Gilde Roermond.
Studiebelasting  De geschatte studiebelasting bestaat uit 8 uur per week contactonderwijs, 8 tot 12 uur zelfstudie en minimaal 20 uur praktijkleren. Toetsing  Toetsing vindt op diverse momenten plaats in verschillende vormen:

Schriftelijke tentamens
Praktijkopdrachten en stagebeoordelingen
De opleiding wordt middels examens in de praktijk afgesloten.

AANVULLENDE INFORMATIE

Dit betreft een groep welke bij voldoende aanmeldingen start rond 1 september 2019.
Een intake assessment en het lopen van een oriënterende stage maken deel uit van onze selectieprocedure.

 
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt. Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Informatiebijeenkomst

Om jou nader te informeren over de opleiding, salariëring en selectieprocedure vinden er informatiebijeenkomsten plaats op 19 juni 2019 om 17.30 uur.

Locatie: Zorgcentrum Lemborgh, Bradleystraat 23, 6135 CV Sittard
Duur bijeenkomst 2 uur.
Je kunt je per e-mail aanmelden via: hr-opleidingen@zuyderland.nl.
Je ontvangt ongeveer een week van te voren een ontvangstbevestiging bij aanmelding.

Heb jij interesse in deze opleiding, dan kun je voor 21 juni 2019 reageren op de vacature

Meer informatie over deze vacature en over Zuyderland: www.zuyderland.nl. 
 

Uw belangstelling voor deze functie kunt u kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier.