Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Intensief Anjerhof 1

Dienstverband

20-28

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, HBO+

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Daelzicht is ervan overtuigd dat mensen met een beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Wij luisteren naar hun vraag en bieden ondersteuning bij alle facetten van het leven. Dit doen wij met respect, warmte en deskundigheid.

Kun jij iemand verstaan zonder woorden? Kun jij de rust, stabiliteit en veiligheid bieden die onze bewoners nodig hebben. Ben jij graag onderdeel van een team waarin je op elkaar moet kunnen bouwen en vertrouwen? Reageer dan snel! Want wij zijn op zoek naar een:

Medewerker begeleiding intensief
(20 – 28 uur p.w.)

Het gaat hierbij om een vast dienstverband (met 2 maanden proeftijd)

De locatie
Anjerhof 1 is een onderdeel van 4 gekoppelde woningen op ons moderne terrein voor Beschermd Wonen in Heel. Er wonen hier 9 bewoners, 2 vrouwen en 7 mannen tussen de 20 en 50 jaar in een beschermde, gesloten setting.

Wat voor mensen zijn onze bewoners? Bijzondere mensen, die de wereld anders zien en ervaren dan anderen. En daar dan ook anders op reageren. Deze mensen hebben een ontwikkelingsniveau van maximaal 5 jaar, wat betekent dat zij zich op andere manieren uitdrukken. De bewoners zijn allemaal mobiel, maar door hun ontwikkelingsniveau is verzorging een taak die bij alle bewoners een rol speelt, van ondersteuning bij ADL, tot volledige overname van de verzorging.

Hun zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliënten zijn ernstig verstandelijk beperkt en doordat zij niet kunnen praten, wordt per bewoner specifiek gecommuniceerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn via picto’s.

We zijn volop in ontwikkeling, als team en als de locatie. Er zijn afgelopen zomer bijvoorbeeld speeltoestellen in onze afgesloten tuin geplaatst, zodat onze bewoners zich naar hartenlust in hun eigen tuin kunnen vermaken. Binnen het team is veel aandacht voor het goed (leren) kennen van elkaar zodat je op elkaar kunt bouwen en vertrouwen. Hier is een positieve werksfeer!

Functieomschrijving

Als medewerker begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven in groepsverband. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht.

Wij vragen

Als geschikte kandidaat heb jij:

  • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, bijv. MMZ3. Een diploma op niveau 4 of bijvoorbeeld SPH, Social Work of Pedagogiek sluit ook prima aan.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag/ ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
  • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden.
  • Een flexibele instelling en kan werken in dag-, avond- en weekenddiensten (geen nachten).
  • Zin in een nieuwe baan waar geen dag hetzelfde is!

Dienstverband

Het gaat hierbij om een vast dienstverband (met 2 maanden proeftijd).

Werktijden

Een flexibele instelling en kan werken in dag-, avond- en weekenddiensten (geen nachten).

Salaris

Salaris in functiegroep 40 conform de CAO Gehandicaptenzorg, inschaling als medewerker intensieve zorg.

Aanvullende informatie

Informatie en sollicitatie Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Rogér Pubben, leidinggevende zorg, op telefoonnummer 06-30950785. Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie met CV, uitsluitend digitaal en onder vermelding van vacaturenummer V06.02 uiterlijk 19 juni 2019 naar Daelzicht, via het e-mailadres sollicitatie@daelzicht.nl.     Gesprekken zullen plaatsvinden in overleg.
 
Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.