PSW zoekt een

Persoonlijk Begeleider WBC Reuver doelgroep EVG

Dienstverband

24-28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Je hebt altijd al ‘met mensen willen werken’, je steekt graag de handen uit de mouwen, je bent flexibel, zelfstandig en ondernemend. Klinkt dat bekend? Dan zijn we per direct op zoek naar jou!

PSW Wonen zoekt een persoonlijk begeleider voor mensen met verstandelijke beperking die in het woonbegeleidingscentrum aan de Oude Baan in Reuver wonen. Overdag gaan zij naar de dagbesteding/ het werk.

Over de woonlocatie Oude Baan in Reuver:
Deze woonlocaties bieden begeleiding bij het wonen aan cliënten met een ernstige verstandelijke handicap en/of meervoudige handicap in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Het betreft zorg intensieve groepen. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wordt frequent gebruik gemaakt van tilhulpmiddelen. Er zijn veel cliënten met complex medische zorg waarbij ook veel verpleegkundige handelingen voorkomen, zoals sonde voeding en vervangen van Mickey button, darmspoeling, wondverzorging, signalen van niet welbevinden vertalen in 'wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Functieomschrijving

Van nature ben je in staat om in te spelen op uiteenlopende begeleidingsvragen. Je krijgt energie van het opstellen van individuele begeleidingsplannen van de cliënten door het onderzoeken van de wensen en behoeften van deze cliënten om vervolgens samen met je collega's de acties uit het individuele plan te gaan uitvoeren. Als persoonlijk begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten en ben je in staat om bij deze cliënten van de intensieve persoonlijke verzorging een belevingsgerichte één op één activiteit te maken. Tevens ben je in staat om vanuit het complexe gedrag te kijken naar de hulpvraag. Gezien de doelgroep van deze locatie gaat onze voorkeur uit naar kandidaten met een verpleegkundige achtergrond. Als takenpakket geldt: naast het begeleiden van de individuele cliënten in de groep, ook oog hebben voor en vanuit verpleegkundige kennis en kunde handelen.

Als Persoonlijk Begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en andere hulpverleners zoals de arts, specialist ziekenhuis (MDL arts) of andere deskundigen zoals logopediste (slikfuncties) diëtiste of ergotherapeuten. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk.

Wij vragen

  • Een agogische opleiding op niveau 4 zoals verpleegkunde of verzorgende IG.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking, bij voorkeur met mensen met een meervoudige verstandelijke beperking of met ouderen.

Dienstverband

In eerste instantie vindt een aanstelling plaats voor één jaar. Na afloop van dit jaar wordt gestreefd naar verlenging van het dienstverband met uitzicht op een vast contract.

Werktijden

De functie brengt met zich mee dat er in de ochtenduren, de avonduren, tijdens het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.

Salaris

De functie van persoonlijk begeleider is ingedeeld in functiegroep 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Aanvullende informatie

Wat hebben we te bieden?

  • Goede werksfeer en fijne collega’s. Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen. Je kunt een beroep doen op de collega gedragsdeskundige of verpleegkundige. Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.