De Zorggroep zoekt een

Verzorgende IG, Groepswoningen, Crescendo 120,Venlo

Dienstverband

28

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Ouderenzorg

In Crescendo in Venlo bevinden zich vijf groepswoningen en 42 zorgappartementen van De Zorggroep. De appartementen zijn voor mensen die verzorging en verpleging nodig hebben en in de groepswoningen wordt zorg verleend aan mensen met dementie. Crescendo is in de wijk Maaswaard gebouwd, aan de rand van het centrum van Venlo. Als bewoner krijgt u het gevoel buiten de stad te wonen met een prachtige panorama op diezelfde stad. Crescendo is ruim opgezet en biedt haar bewoners een hoge kwaliteit van wonen, gecombineerd met zorg. Het is een wooncomplex voor jong en oud, voor mensen die extra hulp nodig hebben, maar ook voor mensen die daar nog lang niet aan toe zijn.De 42 ruime zorgappartementen van De Zorggroep zijn voorzien van technische hulpmiddelen (domotica) en zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen, maar ook zorg nodig hebben. Bewoners kunnen er rekenen op alle (24-uurs) ondersteuning die ook in een verzorgingshuis geboden wordt. Als bewoner van Crescendo geniet u alle vrijheid en privacy. U woont in een eigen appartement waarvan u zelf de sleutel heeft. Ook kunt u uw appartement aanvullend naar eigen smaak inrichten.De vijf groepswoningen bieden elk plaats aan zeven bewoners met dementie. Zij vormen samen een huishouden en hebben in de groepswoning een eigen kamer, waar zij zoveel als mogelijk de regie kunnen houden over hun dagelijkse leven. In Crescendo krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Medewerkers, vrijwilligers, bewoners en mantelzorgers geven samen invulling aan het wonen en leven in Crescendo. Wonen in Crescendo betekent zoveel mogelijk wonen en leven zoals thuis.In de gezellige buurtkamer op de begane grond kunnen bewoners van Crescendo terecht voor een praatje, een lekker kopje koffie, een spelletje kaart of een warme maaltijd. Momenteel wordt er verbouwd in Crescendo: er komt een tweede buurtkamer, een behandelruimte en een aantal extra werkplekken voor medewerkers. Naar verwachting is alles half december gereed.

Functieomschrijving

Als verzorgende IG binnen de woongroepen van Crescendo help je cliënten die een zorgbehoefte hebben. Je werkzaamheden variëren van wassen en aankleden, het toedienen van medicijnen of het verzorgen van wonden tot het geestelijk begeleiden van mensen. Kortom: een baan met veel afwisseling. Je werkt vaak alleen en elke situatie is weer anders. Daarom is goed om te weten dat er een heel team achter je staat waar je op kunt terugvallen als dat nodig is. Je zal werkzaam zijn op meerdere woongroepen binnen Crescendo

Wij vragen

  • Zelfstandigheid
  • Flexibiliteit en geduld.
  • Samenwerking in teamverband
  • Grenzen aangeven en bewaken
  • Goede communicatieve eigenschappen- Bereidheid tot vraaggericht werken
  • Goede sociale vaardigheden voor een respectvolle omgang met bewoners, familie en collega’s.
  • Diploma Verzorgende IG of Ziekenverzorgende
  • Openstaan en bijdrage leveren aan de op allerlei gebieden veranderende zorg- en dienstverlening
  • Voor externe kandidaten is een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Dienstverband

Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd, met een contractomvang van gemiddeld 28 uur per week. Aanvang: Zo spoedig mogelijk.

Werktijden

In overleg

Salaris

Als Verzorgende IG word je ingeschaald op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2.668,93 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.